Viidellä vinkillä uutta osaamista yritykseesi

6.5.2024Minttu Porri & Taru HyrkäsUutiset

Pori sai muuttovoittoa ulkomailta ennätyksellisen paljon ja erityisesti kansainvälisten osaajien kotouttamisen eteen tehdään töitä myös Tiedolla johtamisen keskus BICin Should I Stay or Should I Go -hankkeessa. Hankkeen asiantuntija Minttu Porri antaa viisi vinkkiä, kuinka yritys voi saada kansainvälisen osaajan osaksi työyhteisöä.

Erilaisia diagrammeja paperilla.

Kansainvälisen osaajan palkkaaminen yritykseen voi alkuun tuntua haasteelliselta, jos mahdollisia sisäisiä prosesseja joudutaan kääntämään englanniksi. Demografisten muutoksien takia on kuitenkin välttämätöntä integroida kansainvälisiä osaajia Satakuntaan, ja se onnistuu parhaiten työllistämällä.

1. Tarjoa harjoittelupaikka! 

Ota rohkeasti yritykseesi kv-opiskelija harjoitteluun. Tarjoamalla harjoittelupaikan pääsette myös itse kehittämään kv-osaajan perehdytystä, uutta rekrytointikanavaa ja yrityksenne (kv-)kulttuuria. Harjoittelupaikan voit ilmoittaa yrityksenne rekrytointikanavissa tai YourAgent.fi -palvelussa.

2. Tutustu kv-opiskelijoihin YourAgent.fi -palvelussa! 

Kirjaudu YourAgent.fi -sivuille ja pääset tutustumaan kv-opiskelijoiden profiileihin. Kirjautumalla pääset tekemään hakuja teidän yrityksenne tarpeisiin ja palvelu näyttää Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelevat kansainväliset osaajat. 

3. Tarjoa opinnäytetyötoimeksianto!   

Pääset työskentelemään kv-opiskelijan kanssa molempia kiinnostavan aiheen parissa. Tarjoamalla tätä mahdollisuutta pääsee kv-opiskelija tutustumaan yritykseenne ja yritys pääsee tutustumaan kv-osaajaan. 

4. Kv-osaaja kesätöihin! 

Palkkaa rohkeasti kv-osaaja kesätöihin. Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelevat ovat jo Satakunnassa ja integroituneet alueelle. Kv-opiskelijan rekrytointi on vaivattomampi tapa, kun opiskelijoilla on jo työskentelyyn mahdollistavat luvat kunnossa. 

5. Palkkaa osaamista! 

Kv-opiskelijat ovat motivoituneita ja sitoutuneita tekemään töitä Satakunnassa, jonka lisäksi he tuovat uusia näkökulmia, kun he ovat tutustuneet eri kulttuureihin. Palkkaamalla osaamista varmistat yrityksellesi uuden, vahvan kasvualustan riippumatta siitä mistä maasta osaaja on. 

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Lue myös