BICin kokoomajulkaisu pureutuu nykykehityksen avainteemoihin

3.11.2022Uutiset

Viimeisen kymmenen vuoden aikana informaatioteknologia on muuttanut maailmaa radikaalisti. Kehityksen taustalla vaikuttaa eri järjestelmien avulla kerätty data ja siitä jalostettu tieto. Se on avainrooleissa nykyajan ilmiöissä, palveluissa, liiketoiminnassa. Tiedolla johtamisen keskus BIC on julkaissut ensimmäisen kokoomateoksensa, joka esittelee ja käsittelee dataa, tietoa, johtamista ja muita alan ilmiöitä monipuolisella otteella.

Henkilö pitää käsissään tablettilaitetta, jonka päällä on piirrettyjä graafeja ja taulukoita.

Keväällä 2022 SAMKiin perustetun Tiedolla johtamisen keskus BICin tehtävänä on vahvistaa yritysten tehokkuutta, työhyvinvointia ja tuottavuutta ja siten parantaa koko Satakunnan kilpailukykyä. Tiedolla johtaminen eli oikeiden päätösten tekeminen ajantasaiseen ja luotettavaan tietoon perustuen hyödyttää erityisesti teollisuuden ja hyvinvoinnin aloja.

Mitä tiedolla johtamisen teemat sitten ovat, ja miten ne ilmentyvät esimerkiksi pk-yritysten arjessa? BICin kokoomajulkaisu koostuu yhdeksästä asiantuntija-artikkelista, joissa esitellään seikkaperäisesti mm. tietojohtamisen, ohjelmistorobotiikan, prosessien mallintamisen sekä digitaalisen kaupan erilaisia ulottuvuuksia. Ote on käytännönläheinen ja tarjoaa lukijalle laajan katsauksen BICin ydinosaamisalueisiin.

– Tämä kokoomajulkaisu on monipuolinen asiantuntijateos BIC-tiimiltä. Toivottavasti se herättää lukijakunnassa ajatuksia ja ideoita liiketoimintojen kehittämiseen – mahdollisessa jatkoideoinnissa me olemme mielellämme apuna, BICin tutkimuspäällikkö Mikko Pakkasela tiivistää.

Jaa artikkeli

Lue myös