Tekoälyhaaste

Tekoälyhaaste 2024 on Satakunnan ammattikorkeakoulun järjestämä valtakunnallinen kilpailu tekoälyyn liittyvien palveluiden kehittämiseksi. Lähetä meille matalalla kynnyksellä pienempi tai isompi ongelma tai manuaalinen toimintatapa, ja me mietimme sille ratkaisun.

SuomiAreena 2024 Tekoälykkäät palvelut – tulevaisuuden ratkaisu vai ongelma? -keskustelutilaisuudessa lanseerattu tekoälyhaaste on nyt käynnissä!

Tekoälyhaaste on kilpailu tekoälyyn liittyvien palveluiden kehittämiseksi paremman asiakas- ja työntekijäkokemuksen sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin lisäämiseksi Suomessa. Tekoälyhaasteeseen voit lähettää pienen tai isomman turhautumista aiheuttavan asiointikokemuksesi tai työarjessa kohtaamasi manuaalisen, ja aikaa vievän tai saavuttamattomissa olevan ongelman SAMKin osaamisverkostolle ratkaistavaksi. Valitsemme annetuista haasteista vähintään yhden, jota lähdemme ratkaisemaan ja mahdollisesti pilotoimaan. Ratkaisut voivat olla toimivia uusia toimintamalleja, konseptiaihioita tai digitaalisia toteutuksia.

Haasteet pyydetään toimittamaan 1.9.2024 mennessä alla olevan linkin kautta.
Tuomaristo arvioi haasteet ja tekee valinnat ratkaisuun valittavista haasteista 1.10.2024 mennessä. Jätäthän lomakkeella myös yhteystietosi, jotta voimme ottaa yhteyttä sinuun, mikäli valitsemme haasteesi toteutettavaksi tai tarvitsemme lisätietoja siitä.

Palkitsemme haasteiden antajat!

Tekoälyhaasteiden 2024 ratkaisuaika 1.10.2024–1.6.2025.
Tuomaristo valitsee haasteista muutaman eniten arvoa tai potentiaalia lisäävän haasteen ratkaistavaksi. Haasteet viedään BICin ja RoboAIn asiantuntijoiden sekä opiskelijoiden jatkojalostettavaksi.

SAMK pidättää oikeuden julkaista kaikki lähetetyt haasteet nimettöminä.

Tekoälyhaaste 2024 järjestäjinä ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun Tiedolla johtamisen keskus BIC ja RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus.

Lisätietoja haasteesta
Mikko Pakkasela mikko.pakkasela@samk.fi, tutkimuspäällikkö, Tiedolla johtamisen keskus BIC
Pekka Suominen pekka.suominen@samk.fi, tutkimuspäällikkö,  RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskus

BIC Alabrändilogo
RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen logo.
SuomiAreena logo.

Tekoälyhaaste lanseerattiin SuomiAreenassa 2024.